Usvojite ljubimca
Primavet i Udruženje za zaštitu životinja Spaske vam pružaju informacije kako da usvojite ljubimca na teritoriji Srbije ili grada Kraljeva.
Udruženje za zaštitu životinja „Spaske“ je jedino udruženje u Kraljevu,koje se zalaže za adekvatno rešavanje problema napuštenih i zlostavljanih životinja i njihovo zbrinjavanje.

Veliki broj napuštenih pasa i mačaka predstavlja veliki problem u svim gradovima Srbije.Još uvek ne postoji dobar program za rešavanje tog problema,iako naša zemlja ima jedan od najboljih zakona o dobrobiti životinja.Na žalost taj zakon se ne poštuje uvek i u onoj meri u kojoj bi doprineo da se problem napuštanja i zlostavljanja životinja iskoreni ili svede na sporadične slučajeve.

 

 Udruženje Spaske se zalaže za trajno rešenje problema napuštenih životinja sterilizacijom i vlasničkih pasa i mačaka a u cilju sprečavanja nastanka novih napuštenih jedinki uz obrazloženje da nije svaki vlasnik i odgovoran vlasnik.Tome upravo i svedoči sve veći broj izbačenih rasnih pasa na ulicu.

 Potpuno poštovanje sprovodjenja CNR programa u prihvatilištu za napuštene pse u Kraljevu.

 Poštovanje zakona o dobrobiti životinja i odgovornom vlasništvu nad istim.

 

Ne zaboravite: svako zlostavljanje kao i neodgovorno ophodjenje prema životinji ili vlastitom ljubimcu je krivično delo kažnjivo zakonom.

Ako ste očevidac vaša dužnost je da prijavite zločin policiji na telefon 192.

Udruženje Spaske je za ovo kratko vreme koliko postoji, uspelo da spasi sigurne smrti veliki broj odbačenih štenaca, povredjenih i zlostavljanih životinja i sprovede njihovo lečenje u saradnji sa veterinarima koji nam uvek izlaze u susret, a sve zahvaljujuci velikom broju donatora (gradjana) koji nesebično pomažu rad našeg udruženja. Takodje za ovih 5 meseci koliko udruženje postoji, udomili smo preko 30 napuštenih pasa.

Udruženje Spaske se takodje zalaže i radi na tome da se u našem gradu omogući besplatna sterilizacija vlasničkih pasa i mačaka i ujedno radi na edukaciji gradjana o važnosti i dobrobiti sterilizacije kao i o odgovornom vlasništvu.

Ukoliko želite da podržite naš rad to možete uraditi doniranjem na naš žiro račun:
ERSTE BANKA-
DINARSKI RAČUN-340-1101036163 SA NAZNAKOM ZA KOGA JE UPLATA..
DEVIZNI RAČUN- FOREIGN CURRENCY ACCOUNT-340-1000974746 IBAN RS35340000001101036163-SWIFT CODE-GIBARS22

Ili postanite aktivan član našeg udruženja.

Našrad možete pratiti na facebook stranicama :

Pomoć napuštenim psima u Kraljevačkom azilu

Zaštitimo životinje Kraljevo